הוויסקי שלנו

בסוף שנת 2008 ביקבק מועדון הוויסקי הישראלי את חבית הוויסקי הראשונה שהגיעה לישראל כחלק מפרויקט מורכב ומעניין. פרויקט שמטרתו ליישן בפעם הראשונה ויסקי בישראל לבדוק את הקסם של ארץ הקודש. לצורך כך שלחנו לישראל מספר חביות של מאלט צעיר שזוקק במזקקת אראן בסקוטלנד, אותן מיקמנו במספר אתרים שונים בארץ על מנת לאפשר לוויסקי לנשום את אוויר הקודש בנקודות שונות במדינה. כל האתרים נבחרו בקפידה, וכולם מספקים לוויסקי תנאים אקלימיים מתאימים יחד עם קסם מקומי

לחצו על התמונות להגדלה >>>

המהדורה הרביעית

DISTILLED ON AN ISLAND – RAISED IN A CAVE

אי שם בחלקו הדרומי של רכס בכרמל, בואך בינימינה, מסתתרת לה בתוך שמורת טבע מערה יוצאת דופן ומדהימה ביופיה. המערה שנחצבה על ידי נציגי השלטון העות’מאני במהלך המאה ה – 16, שימשה כמחסן לשימור מזון אך מהמאה ה – 19 הפכה למחסן יינות. כיום משמשת המערה אכסניה לחביות היין של יקב סוטיק ‘המערה’ שנוסד בשנת 2000 על ידי יקבי בינימינה. 

הוויסקי שלנו

בסוף שנת 2008 ביקבק מועדון הוויסקי הישראלי את חבית הוויסקי הראשונה שהגיעה לישראל כחלק מפרויקט מורכב ומעניין. פרויקט שמטרתו ליישן בפעם הראשונה ויסקי בישראל לבדוק את הקסם של ארץ הקודש. לצורך כך שלחנו לישראל מספר חביות של מאלט צעיר שזוקק במזקקת אראן בסקוטלנד, אותן מיקמנו במספר אתרים שונים בארץ על מנת לאפשר לוויסקי לנשום את אוויר הקודש בנקודות שונות במדינה. כל האתרים נבחרו בקפידה, וכולם מספקים לוויסקי תנאים אקלימיים מתאימים יחד עם קסם מקומי

המהדורה הרביעית

DISTILLED ON AN ISLAND – RAISED IN A CAVE

לחצו על התמונה להגדלה >>>

אי שם בחלקו הדרומי של רכס בכרמל, בואך בינימינה, מסתתרת לה בתוך שמורת טבע מערה יוצאת דופן ומדהימה ביופיה. המערה שנחצבה על ידי נציגי השלטון העות’מאני במהלך המאה ה – 16, שימשה כמחסן לשימור מזון אך מהמאה ה – 19 הפכה למחסן יינות. כיום משמשת המערה אכסניה לחביות היין של יקב סוטיק ‘המערה’ שנוסד בשנת 2000 על ידי יקבי בינימינה. 

כמאה מטרים אורכה, חמישה מטרים רוחבה ותשעה מטרים גובהה, שומרת על טמפרטורה קבועה של 18 מעלות ולחות קבועה של 80 אחוז במשך כל יומות השנה. למערה אין חיבור חשמל אלא גנרטור קטן המספק חשמל במידת הצורך. דלת המערה היא דלת ברזל כבדה בדומה לדלת כספת. שני מפתחות דרושים על מנת לפתוח אותה. לוקיישן מושלם ליישון ויסקי…. לוקיישן המעניק למאלט שלפניכם אופי מיוחד ומסקרן. השילוב של תזקיק סקוטי ואווירה ישראלית יצר ויסקי מורכב ומסקרן. מאלט פירותי עשיר אשר כל לגימה חושפת שיכבה נוספת. וניל וקינמון עטופים במרקם קטיפתי.
מאלט בן שש המוכיח את מה שג’ים מארי אמר על הוויסקי שלנו – “זו עבודה מאוד משמעותית. אתם מסוגלים ליישן ויסקי בארץ ואתם אפילו לא צריכים לחכות שש שנים…”

אנחנו החלטנו בכל זאת לחכות… 

*** את הבקבוקים ניתן לרכוש ב PANECO – חנות האלכוהול המקוונת הגדולה בארץ.

*** כיוון שהוויסקי שלנו עובר סינון בסיסי בלבד (סינון בד), לא עובר סינון קר (chill filtration) ומבוקבק בחוזק חבית ייתכנו משקעים בבקבוק (או “עננות” קלה)
*** 55.9 אחוז אלכוהול – מומלץ למהול עם מים. 500 מ”ל. 290 ש”ח (כולל משלוח עד הבית)
*** 342 בקבוקים ממוספרים – לצערנו הפעם מסיבות לוגיסטיות לא ניתן לבחור מספרי בקבוקים

 

כמאה מטרים אורכה, חמישה מטרים רוחבה ותשעה מטרים גובהה, שומרת על טמפרטורה קבועה של 18 מעלות ולחות קבועה של 80 אחוז במשך כל יומות השנה. למערה אין חיבור חשמל אלא גנרטור קטן המספק חשמל במידת הצורך. דלת המערה היא דלת ברזל כבדה בדומה לדלת כספת. שני מפתחות דרושים על מנת לפתוח אותה. לוקיישן מושלם ליישון ויסקי…. לוקיישן המעניק למאלט שלפניכם אופי מיוחד ומסקרן. השילוב של תזקיק סקוטי ואווירה ישראלית יצר ויסקי מורכב ומסקרן. מאלט פירותי עשיר אשר כל לגימה חושפת שיכבה נוספת. וניל וקינמון עטופים במרקם קטיפתי.
מאלט בן שש המוכיח את מה שג’ים מארי אמר על הוויסקי שלנו – “זו עבודה מאוד משמעותית. אתם מסוגלים ליישן ויסקי בארץ ואתם אפילו לא צריכים לחכות שש שנים…”

אנחנו החלטנו בכל זאת לחכות… 

*** את הבקבוקים ניתן לרכוש ב PANECO – חנות האלכוהול המקוונת הגדולה בארץ.

*** כיוון שהוויסקי שלנו עובר סינון בסיסי בלבד (סינון בד), לא עובר סינון קר (chill filtration) ומבוקבק בחוזק חבית ייתכנו משקעים בבקבוק (או “עננות” קלה)
*** 55.9 אחוז אלכוהול – מומלץ למהול עם מים. 500 מ”ל. 290 ש”ח (כולל משלוח עד הבית)
*** 342 בקבוקים ממוספרים – לצערנו הפעם מסיבות לוגיסטיות לא ניתן לבחור מספרי בקבוקים

 

באי אראן היפיפה שבמערב סקוטלנד ישנה מזקקת ויסקי אחת. מזקקה שהוקמה בשנת 1995 והייתה הראשונה לפעול על האי מזה 160 שנה – הימים הבם האי היה עמוס במזקקות קטנות. מזקקת אראן הינה מזקקה קטנה ומסקרנת. מים מהאי, מכלי תסיסה מעץ ושני דודי זיקוק קטנים מעניקים לוויסקי את אופיו המיוחד.

אי בתוך בקבוק… 

Arranwhisky.com

המהדורות הקודמות

ג’ים מארי טעם מהוויסקי…

בשנת 2012 ביקר בארץ מבקר הוויסקי הידוע (ויש היאמרו השנוי במחלוקת…) ג’ים מארי. במהל ביקורו טעם מהוויסקי שלנו. טעם ונדהם…

החבית הראשונה…

ניר קיפניס ודני דויטש הצטרפו אלינו עד לטבריה על מנת לקחת חלק בביקבוק הראשון של החבית ששכבה לה במרתף היינות של המלון הסקוטי.

המהדורות הקודמות

החבית הראשונה…

ניר קיפניס ודני דויטש הצטרפו אלינו עד לטבריה על מנת לקחת חלק בביקבוק הראשון של החבית ששכבה לה במרתף היינות של המלון הסקוטי.

ג’ים מארי טעם מהוויסקי…

בשנת 2012 ביקר בארץ מבקר הוויסקי הידוע (ויש היאמרו השנוי במחלוקת…) ג’ים מארי. במהל ביקורו טעם מהוויסקי שלנו. טעם ונדהם…

כל הוויסקי שבסדרה בחוזק חבית ללא דילול, ללא תוספת צבע וללא סינון.

הדבר האמיתי…

כל הוויסקי שבסדרה בחוזק חבית ללא דילול, ללא תוספת צבע וללא סינון – הדבר האמיתי…

 3rd EDITION

זיקוק: 14.04.2006

תאריך עליה: 10.05.2008

ביקבוק: 09.10.2011

מספר בקבוקים: 197

אחוז אלכוהול: 63.4%

מיקום: שפלת יהודה

יקבי ברקן

 2nd EDITION

זיקוק: 14.04.2006

תאריך עליה: 10.05.2008

ביקבוק: 23.03.2010

מספר בקבוקים: 214

אחוז אלכוהול: 63.8%

מיקום: ירושלים

מלון אמריקן קולוני

 1st EDITION

זיקוק: 10.11.2005

תאריך עליה: 24.09.2007

ביקבוק: 22.12.2008

מספר בקבוקים: 236

אחוז אלכוהול: 59.8%

מיקום: טבריה

המלון הסקוטי